Sezona Damgasını Vuran 11 Makyaj Trendi

Makyaj

Cildimiz en güzel giysimiz elbette ama azıcık süslenmenin kimseye zararı olmaz. 2016 yaz sezonu makyaj trendi için söylenebilecek çok şey var ancak biz önce anahtar sözcüklerle başlayalım: ışıltılı, parlak ve iddialı. Koyu kırmızı rujlar, kedi gözü makyajı, belirgin rimeller ve göz kalemleri… 2016 yaz makyaj trendlerine yaz güzelliğini yeniden tanımlıyor.

1. Kendi zevkiniz ön planda

Renkli Makyaj

Kadınların makyaj konusundaki tavırlarının çok çeşitlendiğini biliyoruz. Kimileri için makyajsızlık ya da makyaj yokmuş gibi makyaj yapmak önemliyken, kimileri tuvallerinde cesur ve iddialı renkleri ve fırça vuruşlarını sever. 2016 makyaj trendlerinden ilki size kendiniz olma ve kendi istediğiniz makyajı yapma alanını tanıması.

2. Elma şekeri gibi dudaklar

Kırmızı Ruj

Kırmızı dudaklar 2016 yaz makyaj trendi için vazgeçilmez. Klasiğin geri döndüğünü söylemek bu nedenle zor değil. Kırmızının hangi tonu derseniz, elma şekerini vurgulamamız boşuna değil. Pamuk Prenses’in ısırdığı o ışıltılı, kırmızı elmanın tonu desek daha da somutlaştırmış oluruz belki.

3. Dolgun ve doğal kaşlar

Dolgun Kaslar

Dolgun ve doğal hatlarını koruyan kaşlar 2016 makyaj trendini belirleyen bir diğer unsur. Bir ressamın elinden çıkmış gibi kusursuzca boyanmış kaşlar, bu seneki makyaj trendleri arasına giremedi.

4. Non-touring tekniği

Non Touring

Kontürleme tekniği 2016 trendlerinden kovuldu. Yerini daha doğal, daha göze batmayan ama cildinize ışıltı vermeyi ihmal etmeyen non-touring aldı. Non-touring trendi için ihtiyacınız olan, doğal görünümü bozmaması için açık tonlarda bir fondöten ve cildinizin rengine göre bir aydınlatıcı.

5. Çıplak dudaklar

Doğal Dudak

Sık aralıklarla rujunuzu tazelemek zorunda kalmayacağınız çıplak dudak trendi 2016 yaz sezonunda plajlarda özellikle çok moda. Gündelik hayatta da göz makyajınıza ağırlık vererek ruj sürmeden ya da revaçta olan nötr tonlar kullanarak da bu makyaj trendini gerçekleştirebilirsiniz.

6. Dumanlı gözler

Dumanlı Göz Makyajı

Göz makyajında 2016 yaz trendi dumanlı ve yoğun gözler eşliğinde ortaya çıkıyor. Göz çevresine yapılan koyu ve gizemli halkalar yaz akşamlarının, özel gecelerin ve parti etkinliklerinin gözdesi haline gelmiş durumda.

7. Kedi gözü makyajı

Kedi Gözü Makyajı

Dumanlı gözlerin yanı sıra neredeyse modası hiç geçmeyen, geçse bile kısa süre sonra kendisini yeniden trend haline getirmeyi başaran kedi gözü makyajı 2016 yaz sezonu makyaj trendlerinde zirvelerde seyrediyor.

8. Mavi göz makyajı

Mavi Göz Makyajı

2016’ya damgasını vuran makyaj trendlerinde mavi göz makyajı büyük yer tutuyor. Gözlerde mavi eyelinerlar, mavinin çeşitli tonlarında göz farları yaz makyaj modasının önde gelen tercihlerinden. Göz farlarında daha dağınık bir görünümün de 2016 yaz makyajı için en çok tercih edilen görünümlerden biri olduğunu şimdiden hatırlatalım.

9. Günlerdir silinmeyen göz makyajı

Kalıcı Makyaj

2016 makyaj trendleri size kendiniz olma alanı tanıyor demiştik. Makyajını silmeye üşenenler kulübüne üyeyseniz, ertesi gün yine trend olmayı başarabileceksiniz demektir. Eyelinerın hem üst hem de alt tarafa hafif yıpranmış bir görünüm verecek şekilde uygulanmasıyla elde edilen bu görünümü, siz gerçekten bir gece makyajla uyuyarak da halledebilirsiniz.

10. Babydoll makyajı

Babydoll Makyajı

Porselen bebek makyajı da diyebileceğimiz bu makyaj, aklınıza gelecek porselen bebeklerden biraz daha farklı. Heykel gibi kontürlü bir görünümden ziyade, bahsettiğimiz doğal olarak kusursuz bir cilt ve özellikle uzun kirpikler. Cildinizi fondöten yardımıyla ışıltılı ve kusursuz bir hale getirdikten sonra allığınızı sürün. Doğru maskarayla kirpiklerinizi yoğunlaştırın ve rujunuzu sürün. Allık ve rujda hakim tonların pembe olduğunu da söyleyelim.

11. Elmacık kemiklerindeki ışıltı

Işıltılı Elmacık Kemikleri

Bu sene kontürleme yerine ışıltı ve aydınlatmanın trend olduğunu söylemiştik. Allığınızı elmacık kemiklerine uygulayıp etrafını da aydınlattığınızda hem doğal hem de parlak bir görünüme ulaşabilirsiniz.